Ik ben FABRIEK – Daniel

Ik ben Daniël, ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriendin Yvette in Helmond. Ik ben een gepassioneerd ondernemer en oprichter van een technologiebedrijf. Als gevolg van het vele zitten achter mijn bureau had ik al jaren rugklachten. Aanvankelijk zocht ik de oplossing in rug behandelingen, maar dat werkte altijd slechts voor korte duur. Begin 2020 besloot ik het daarom anders aan te pakken en zelf fitter te worden, dan zouden de rugklachten vanzelf minder worden, zo was de gedachte.

CrossFit paste precies in het beeld dat ik had van algeheel fitter worden. In plaats van een bepaalde spiergroep goed te trainen, was de filosofie bij de Crossfit Fabriek om  voor je gehele lichaam te zorgen, een veel meer gebalanseerde aanpak vond ik.

Ik heb in 9 maanden tijd mijn lichaam veel beter leren kennen, en het werd snel duidelijk dat het vele zitten mijn rugspieren ernstig had verwakt. Geen wonder dat ik klachten had. Inmiddels ben ik 8 maanden vrij van klachten en voel me fitter dan ooit te voren. Ik leer veel van de deskundigheid van Victor en Chantal, maar bovenal is het ook gewoon erg gezellig door hun enthousiasme en de community die ze hebben gecreeerd. Leuke bijkomstigheid is dat een flinke crossfit workout ook goed is mijn mentale gezondheid, erg belangrijk in mijn drukke en intensieve ondernemersleven. Hoewel mijn rug de reden was om te starten, is dit al lang niet meer de belangrijkste reden waarom ik het nu doe, het is vooral gewoon leuk!

Kortom, je moet het een keer geprobeerd hebben, maar wees voorzichtig, misschien vind je het wel leuk.