weightlifting

Wat is gewichtheffen

Bij gewichtheffen ligt de focus op de twee olympische lifts. Clean & Jerk en Snatch. De taak van de gewichtheffer is om een gewicht vanaf de grond boven het hoofd te brengen. In de Clean & Jerk gebeurd dit in twee fases. Allereerst gaat het gewicht vanaf de grond naar de schouders en vanaf deze positie wordt het gewicht omhoog gestoten tot de gewichtheffer het gewicht stabiel boven het hoofd heeft. In de Snatch gaat een gewicht in een vloeiende beweging vanaf de grond naar een stabiele positie boven het hoofd van de gewichtheffer. Deze vorm van krachttraining heeft een aantal bijzondere eigenschappen waardoor ze nauw aansluiten bij de filosofie van Fabriek. Gewichtheffen heeft namelijk de eigenschap een volledige lichaamsoefening te zijn. Denk hierbij aan het vergroten van mobiliteit en explosiviteit waarbij de aanmaak van spieren gestimuleerd wordt waarbij men een flinke dosis calorieën verbrand.

Aandacht voor detail

Zo is de ruimte waar de lessen gegeven worden speciaal ontworpen voor deze discipline zodat men met meerdere deelnemers achter elkaar kan gaan staan waardoor de coach een prima overzicht heeft op de kleine details die van belang zijn in gewichtheffen. Er zijn 4 squat stations zodat oefeningen en kracht onderdelen vanuit een andere startpositie uitgevoerd kunnen worden.

Er wordt gewerkt aan perfectie, consistentie in alle oefeningen die bijdragen aan het sterker worden in je gewichthef-skills. Een goede programmering is van belang om progressie te boeken in de twee disciplines van deze sport. De programmering wordt gemaakt door de coaches, op deze manier kunnen zij voorzien in maatwerk op niveau van de deelnemers.  Gewichtheflessen bevatten geen WOD (workout of the day). Bij een abonnement vanaf 3x per week CrossFit bij Fabriek dan zit deelname aan deze les in je abonnement. 

Goed coachen van de deelnemers hangt samen met het aantal personen per les. Bij Weightlifting Fabriek worden er maximaal 10 personen toegelaten in een les. Op deze manier heeft de coach aandacht voor alle deelnemers. Geschikt voor alle niveaus.

Vragen? Neem contact met ons op