fbpx

weightlifting fabriek

In 2016 stond het gewichtheffen bij CrossFit Fabriek 0492 nog in de kinderschoenen, in de loop der jaren hebben de coaches zich steeds meer weten te specialiseren in deze sport en is dit onderdeel van Fabriek op de nieuwe locatie niet alleen van naam (weightlifting Helmond) maar ook van inhoud veranderd. Zo is de ruimte waar de lessen gegeven worden speciaal ontworpen voor deze discipline zodat men met meerdere deelnemers achter elkaar kan gaan staan waardoor de coach een prima overzicht heeft op de kleine details die van belang zijn in gewichtheffen. Er zijn 4 squat stations zodat oefeningen en kracht onderdelen vanuit een andere startpositie uitgevoerd kunnen worden.

Er wordt gewerkt aan perfectie, consistentie in alle oefeningen die bijdragen aan het sterker worden in je gewichthef-skills. De programmering wordt gemaakt door Danique Schepens. Omdat zij het gewichtheffen op hoog niveau beoefend weet zij als geen ander hoe een goede programmering van belang is om progressie te boeken in de twee disciplines van deze sport. Deze lessen bevatten geen WOD. Heb je een abonnement bij CrossFit Fabriek dan kun je deelnemen aan deze les.

Goed coachen van de deelnemers hangt samen met het aantal personen per les. Bij Weightlifting Fabriek worden er maximaal 10 personen toegelaten in een les. Op deze manier heeft de coach aandacht voor alle deelnemers. Geschikt voor alle niveaus.

Wat is gewichtheffen

Bij gewichtheffen ligt de focus op de twee olympische lifts. Clean & Jerk en Snatch. De taak van van de gewichtheffer is om een gewicht vanaf de grond boven het hoofd te brengen. In de Clean & Jerk gebeurd dit in twee fases. Allereerst gaat het gewicht vanaf de grond naar de schouders en vanaf deze positie wordt het gewicht omhoog gestoten tot de gewichtheffer het gewicht stabiel boven het hoofd heeft. In de Snatch gaat een gewicht in een vloeiende beweging vanaf de grond naar een stabiele positie boven het hoofd van de gewichtheffer. Deze vorm van krachttraining heeft een aantal bijzondere eigenschappen waardoor ze nauw aansluiten bij de filosofie van Fabriek. Gewichtheffen heeft namelijk de eigenschap een volledige lichaamsoefening te zijn. Denk hierbij aan het vergroten van mobiliteit en explosiviteit waarbij de aanmaak van spieren gestimuleerd wordt waarbij men een flinke dosis calorieën verbrand.

Vragen? Neem contact met ons op