fbpx

veelgestelde vragen

Is mijn abonnement maandelijks opzegbaar?

Opzegging voor de eerste kalenderdag van een nieuwe maand maakt dat het maandcontract de eerst daaropvolgende kalendermaand ontbonden wordt. Als voorbeeld: als je 24 juni opzegt, stopt je abonnement per 1 augustus.

Opzeggen kan d.m.v. een mail naar info@crossfitfabriek0492.nl

Is mijn abonnement maandelijks aan te passen (down en upgraden)?

Upgraden kan je zelf doen via het eigen account in SportBit. Dit kan op elk gewenst moment. Afhankelijk van het moment van de upgrade worden eventueel verschuldigde bedragen verrekend aan het einde van de betreffende maand of de eerstvolgende maand. Downgraden kan 1 keer per jaar kosteloos d.m.v. een mail naar info@crossfitfabriek0492.nl . Downgrade wordt verwerkt op de eerste kalenderdag van de nieuwe maand. Eventueel te veel betaald abonnementsgeld (tegoed) zal de daaropvolgende maand verrekend worden.

Kan mijn abonnement bevroren worden?

Abonnementen kunnen alleen bevroren worden in uitzonderlijke situaties met goedkeuring van Fabriek. Denk aan bepaalde operaties, bevalling en langdurige uitzendingen. Minimale pauzering is een maand.

Kan ik credits meenemen?

Op maandag start een nieuwe kalenderweek, hierop ontvang je credits voor de betreffende week (afhankelijk van je soort abonnement). Niet gebruikte credits komen op zondagavond te vervallen.

Hoelang duurt een les?

Een les bij Fabriek duurt 60 minuten.

Hoeveel deelnemers kunnen meedoen aan een les?

Het aantal deelnemers varieert per soort les. Tussen de 8 en 16 personen. In het rooster kun je zien hoeveel deelnemers er toegelaten worden in een betreffende les, evenals hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. 

Wat zijn de tijden van de lessen?

Fabriek is dagelijks in de ochtend en doordeweeks ook in de avond geopend. 

Klik hier voor het huidige rooster.

Mag ik me inschrijven voor alle lessen?

Het is afhankelijk van je abonnement op welke lessen je kan inschrijven. Een onbeperkt abonnement geeft je toegang tot alle lessen (m.u.v. powermama lessen). Om de kwaliteit te waarborgen ben je bij een onbeperkt abonnement verplicht 2 CrossFitlessen per week te volgen. De 1 en 2x per week abonnementen geven je uitsluitend toegang tot CrossFitlessen. Per kalenderdag kun je 1 credit gebruiken.

Wat als een les vol zit?

Dan heb je de mogelijkheid om jezelf op een wachtlijst te plaatsen. In de praktijk zien we dat er vaak afmeldingen zijn en je op de wachtlijst zetten heeft daarom altijd zin! 

Komt er tot 4 uur voor aanvang van de betreffende les een plaats vrij waarop je op de wachtlijst staat, wordt de eerste persoon op deze lijst automatisch toegevoegd aan de les.  Binnen 4 uur voor aanvang krijgen alle personen op de wachtlijst een e-mail. De persoon die als eerste zich van de wachtlijst afhaalt en direct aanmeldt in het rooster is verzekerd van een plaats in de les. In beide situaties word je via email op de hoogte gesteld. 

Hoelang van tevoren kan ik me aanmelden?

Een week voor aanvang van de betreffende les kan je jezelf aanmelden voor een les.

Behoud ik mijn credit bij afmelden?

Afmelden kan kosteloos tot 4 uur voor aanvang van een les. Binnen 4 uur voor aanvang van de les, incasseert het systeem de credit. Je bent altijd verplicht om jezelf af te melden, zodat personen op een wachtlijst of mensen die ‘last minute’ bedenken om een les te volgen in elk geval de mogelijkheid hebben om deel te nemen. Zo voorkomen we teleurstelling en ongewild onbezette lessen.

Werken jullie met niveaus?

Onze kundige coaches zijn in staat om de lesstof op maat te maken. Mede hierdoor en de persoonlijke aandacht kan iedereen op eigen niveau deelnemen aan de les.

Is een Start-up les verplicht?

Iedereen die wil deelnemen aan de CrossFit lessen is verplicht de Start-up les te volgen. Uitzondering van aantoonbare ervaring in een officiële CrossFit affiliatie voor meer dan 6 maanden. 

Klik hier voor een Start-up les.

Is een proefles verplicht?

Een proefles is zeker niet verplicht om een proefles te volgen voordat je start met Crossfit. Je kunt direct beginnen door te starten met een Start-up les. Echter, het deelnemen aan een proefles kan wel helpen om vertrouwen te krijgen voordat je de stap zet om te starten met Crossfit. Het geeft je de kans om de sfeer te proeven, de manier van coaching te ervaren en te bepalen of deze vorm van sport bij jou past. Het kan een waardevolle ervaring zijn om te ontdekken of CrossFit aansluit bij je doelen en interesses voordat je je definitief aanmeldt.

Klik hier voor de proefles.

Kan ik iemand meenemen naar de les als die geïnteresseerd is?

Het is toegestaan om iemand die graag een kijkje komt nemen tijdens een van onze lessen mee te nemen. Deze persoon kan de galerij boven gebruiken om de les te volgen. Een aantal keer per jaar worden er proeflessen georganiseerd waar men vrijblijvend aan kan deelnemen. 

Klik hier voor de eerstvolgende proefles. 

Is er speciale kleding nodig voor CrossFit?

Bij CrossFit volstaat een sportbroek en shirt, naar eigen wens kan dit een korte of lange broek en shirt met lange of korte mouwen zijn. Aanvankelijk kun je starten met sportschoenen of gympen die niet buiten gedragen worden. Het is namelijk verplicht om bij binnenkomst je buitenschoeisel te wisselen voor je binnensportschoenen. Er bestaan speciale CrossFit schoenen maar deze zijn niet noodzakelijk om te kunnen starten met CrossFit.

Wat neem ik mee naar de les?

In je CrossFit tas zitten in elk geval je sportschoenen en de verplichte handdoek. Tevens is het prettig om een bidon mee te nemen. Deze kun je vullen in de keuken bij het loungegedeelte. Neem geen kostbare spullen mee en zorg dat je lichaam vrij is van sieraden zoals ringen, kettingen en lange oorbellen. Lange haren kun je het beste samenbinden in een staart of knot. Telefoons kun je bij aanvang van je les in een rekje neerleggen. Hier liggen alleen de telefoons van de deelnemers van jouw les. Tassen, jassen en buitenschoenen blijven in de kleedkamer.

Vragen? Neem contact met ons op