Ik ben FABRIEK – Jelle

Hi mijn naam is Jelle de Jongh. Ik ben 33 jaar en alweer bijna 14 jaar samen met de liefde van mijn leven: Lieke met wie ik twee prachtige zonen heb: Mick (3) en Morris (1). In het dagelijks leven heb ik mijn handen meer dan vol aan het opvoeden van deze twee stuiterballen en probeer ik tussen de bedrijven door ook nog mijn eigen restaurant, Stout in Aarle-Rixtel, te runnen. Dit doe ik samen met mijn compagnon Roland, hij zorgt er voor dat alles in de keuken strak geregeld is en ik zorg voor alles eromheen. 

Gezien mijn aardig hectische, gezellige en volle leven is het altijd een uitdaging geweest om een goede sportroutine op te bouwen. Ik ben altijd wel redelijk sportief geweest en heb altijd veel voldoening uit sporten gehaald maar daar zat op een gegeven moment echt de klad in. Ik had een paar keer een halve marathon gelopen en een paar keer meegedaan aan MudMasters en andere Strongmanruns maar had daarna niet echt meer een sportief doel voor ogen. Rond die tijd las ik ergens dat je fysiek rond na je 30ste alleen nog maar achteruit gaat. Tijd voor verandering dus. Via Chantal en Laurens kwam ik terecht bij de CrossFit Fabriek. Na een eerste proefles bij een verkeerde box (ik, adressen en routeplanners hebben altijd een haat/liefde verhouding gehad) kon ik daarna toch starten met de proeflessen bij de Fabriek. Met mijn naïeve instelling dacht ik natuurlijk dat ik dat crossfitten wel even onder de knie zou hebben….. je raadt het al, dat viel flink tegen. 

Inmiddels sport ik alweer 3,5 jaar bij de Fabriek en kan ik niet anders zeggen dan dat de persoonlijke begeleiding, aandacht, humor en ook gezelligheid me naast sportieve vooruitgang ook een bak persoonlijke vooruitgang gebracht hebben. Door het vastzetten van mijn sportafspraken en daar bewust mee bezig te zijn is het makkelijker voor mij geweest om een goede routine op te bouwen en daaraan vast te houden. Door de grote diversiteit aan oefeningen en training heb ik me de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen van iemand die alleen maar heel hard kon rennen naar iemand die na zijn 30ste echt elk jaar een stuk fitter wordt…  en das een goed gevoel!