Ik ben FABRIEK – Louis Coolen

Ik ben Louis Coolen, 45 jaar en geboren en getogen in Helmond. Daar woon ik nog steeds samen met mijn vrouw Homan, zoon Jin (10) en dochter Mai (8). Ik werk nu bijna een jaar bij Ten Brinke Zuid in Helmond. Daar ben ik technisch ontwikkelaar. Dat betekent dat ik bouwprojecten vanaf het eerste ontwerp tot aan de start van de uitvoering in goede banen probeer te leiden zodat er een mooi, betaalbaar en maakbaar project gebouwd kan worden door mijn collega’s. In mijn vrije tijd ben ik trainer/coach van de JO12-1 en voorzitter van het jeugdbestuur bij SV Stiphout Vooruit. Daar gaat stiekem veel tijd in zitten maar het is ook erg mooi om al die jongens en meisjes te zienvoetballen.

Sporten speelt een belangrijke rol in mijn leven. Dit is voor mij een uitlaatklep en een goede manier om mijn lichaam en geest fit te houden. Al mijn hele leven heb ik aan sport gedaan. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetbal. Dat heb ik tot ongeveer 7 jaar terug volgehouden. Mijn hele voetbalcarrière heb ik onder de lat gestaan. Daarnaast heb ik jaren lang gefitnest. De laatste jaren deed ik in de sportschool aan “crossfit”. Dat sprak me erg aan maar er werd geen WOD georganiseerd en begeleiding was er niet echt. Mijn vrouw begon rond die tijd ook bij de CrossFit Fabriek. Via haar ben ik dus bij Fabriek terecht gekomen en écht gaan CrossFitten. Dit doe ik nu drie jaar met heel veel plezier.

Toen ik voor de eerste keer de CrossFit Fabriek binnenliep vielen me direct twee dingen op: de gedrevenheid van de coaches en de super goede familiesfeer. Iedere dag staat er een andere WOD voor je klaar. Je hoeft dus zelf niet te bedenke wat je gaat doen. Vaak denk ik bij het zien van de WOD: “Oooooooo, dat valt wel mee!”. Maar meestal valt dat behoorlijk tegen. Iedere keer weer verleg ik mijn grens op alle vlakken: conditie, kracht, uithoudingsvermogen, techniek. Tussendoor is er altijd ruimte voor een dolletje. Maar zodra ik de piepjes van de klok hoor dan is het aan en wil ik een goede prestatie neerzetten.

Wat CrossFit mij heeft gebracht is nog meer motivatie om te sporten. Ik ga altijd met plezier naar Fabriek ondanks dat ik weet dat het weer een taai uur gaat worden. Leuke bijkomstigheid is dat ik fit blijf. Ik raad echt iedereen aan om te gaan CrossFitten.