Ik ben FABRIEK – Patrix

Ik ben Patrix Lanen. Afgelopen februari ben ik 50 jaar geworden. Getrouwd met Nicole en we hebben 4 dochters (Iris, Noor, Meike en Renske) waarvan er 2 ook hier bij de crossfitfabriek lid zijn. Wij wonen in Helmond.

In het dagelijks leven ben ik klinisch perfusionist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Als perfusionist bedien ik de hartlongmachine en neem tijdens hartoperaties de circulatie en ademhaling van de patiënt over en kom ook vaak voor werkzaamheden op de Intensive Care. Heel leuk en spannend werk maar ook veel zitten. Dit is de reden dat ik ook een uitlaadklep zocht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om gezellige dingen te doen met ons gezin, stoeien met onze hond (een Newfoundlander van bijna 11), mountainbiken, hardlopen en motorrijden.

Na een omzwerving van vele sporten en talloze fitnessclubs kon ik maar niet de sport vinden die ik zocht. 2 jaar geleden kwam ik uit bij de crossfitfabriek van Chantal en Victor, toen nog in Helmond. Ben binnengelopen en kreeg meteen heel enthousiast en uitgebreid te horen wat crossfit inhoudt. Dit leek me wel wat…… Proeflessen ingepland bij Chantal (1 gedaan) en toen moest ik geopereerd worden en mocht enkele maanden niet sporten.

Vorig jaar wederom afgesproken om proeflessen af te gaan maken en te beginnen met crossfit. Samen met 3 dochters naar de crossfitfabriek in Helmond…………………Gesloten!! Huh ?

Bleek dat ze inmiddels verhuisd waren naar Mierlo! Nog dichterbij voor ons, want we wonen in brandevoort (7 minuten op de fiets). Proeflessen gedaan, bij Chantal en Johan, en wat denk je …..VERKOCHT.

Dit is wat ik zocht, endurance, stamina-strenght-power-flexibility-speed-coordination-agility-balance-accuracy and fitness ( termen die in de box te vinden zijn en ja het zit er allemaal in en op je eigen niveau).

De quotes: “Being strong is a mindset” en “the pain you feel today will be the strength you feel tomorrow” doen goed aan hoe ik crossfit ervaar. Je comfortzone verlaten en steeds dat stapje verder gaan, samen met de andere enthousiaste crossfitters die elkaar helpen en ervoor zorgen dat ook jij dat extra stapje kan zetten. En dit alles onder begeleiding van zeer bekwamen trainers/coaches.

Helaas liggen we nu alweer een tijdje stil (lees: trainen in de box) en heb ik afgelopen 4 weken ook de covid zelf door moeten maken, conditie weer op 0 maar ben ervan overtuigd dat ik in de box dit wel weer ga opbouwen.

Als laatste wil ik nog veel credits geven aan Chantal en Victor omdat ze de covid periode dagelijks klaarstaan om hun leden de kans te geven gewoon door te gaan met crossfit…..Chapeau Kanjers.

Ga zo door, dat ga ik in ieder geval wel doen

Groet, Patrix