Ik ben FABRIEK – Iris

Hoi, mijn naam is Iris van Stiphout, 29 lentes jong. Geboren en getogen in het fijne Helmond.  Ik werk als verpleegkundige bij hospice en logeerhuis Valkenhaeghe. Een geweldige, uitdagende en intensieve baan. Ik badminton sinds mijn zesde levensjaar, maar was eigenlijk al jaren op zoek naar een sport wat ik er nog bij zou kunnen doen. Zo mezelf eens gewaagd aan het hardlopen en fitnessen. Dit kon mij echter nooit zo bekoren; ik voelde me onzeker, bekeken en verloren tussen alle verschillende apparaten en ijzervreters.

Echter was op een gegeven moment de balans ver te zoeken; de wijntjes en andere lekkernijen bleven voortaan net wat meer hangen op die lovehandles. Daarnaast wilde ik graag wat fitter en gezonder door het leven gaan. Ook vanwege mijn werk. Uiteindelijk kwam ik via een oude bekende (Noortje) uit bij de Crossfit Fabriek. Noortje gaf me de tip om eens een proefles te komen doen. Zo gezegd, zo gedaan, en daar stond ik. Bij minuut 1 was ik verkocht. Eenmaal een beetje op weg met de lessen kwam helaas de lockdown en moest de Fabriek dicht.

Tijdens de lockdown heb ik zelf corona gehad en dit is me vies tegen gevallen. Toen ik weer begon met sporten was ik moe, conditioneel weer terug bij af, maar ook angstig om mijn grenzen weer op te zoeken. Victor, Chantal en Daan hebben me hier geweldig bij geholpen, gestuurd, maar ook afgeremd. Nu enkele maanden later kan ik oprecht zeggen dat ik zonder hen en de Fabriek conditioneel, fysiek en mentaal niet zou zijn geweest waar ik nu ben.

Er is een wereld voor me opengegaan bij de Fabriek. Eindelijk heb ik een sport gevonden waar ik mezelf niet heen hoef te slepen, maar waar ik telkens weer naar uit kijk. Voor mij betekent sporten bij de Fabriek: Uitdaging, uit de comfort zone, fysieke en mentale groei en daarnaast ook veel gezelligheid.

Ennnn een fijne bijkomstigheid is dat die lovehandles beetje bij beetje afnemen ?