Ik ben FABRIEK – Suus Aben – Ter Burg

De meesten van jullie zullen mij nog niet kennen, want ik ben pas in februari bij Fabriek begonnen. Daarom stel ik me eerst voor: Ik ben Suus Aben-Ter Burg, ben 38 jaar en getrouwd met Patrick. Samen hebben we een dochter: Merle van 9. Het grootste gedeelte van de week werk ik als accountmanager bedrijven bij de gemeente Gemert-Bakel. Dit doe ik sinds september 2019.Daarvoor werkte ik ook al in Gemert-Bakel maar dan als medewerker grondzaken waar ik bouwkavels en bedrijfskavels verkocht. Ik wilde graag meer met ondernemers aan tafel komen en ik ben blij dat ik die stap heb kunnen maken. Ik heb dus vooral een zittend beroep wat voor je lichaam niet al te best is, dus daarom ben ik meer gaan sporten. 

Als het vakantietijd is gaan wij graag op reis. We hebben met onze dochter al een aantal verre reizen mogen maken: Amerika, Maleisië, Cuba en Zuid-Afrika. Buiten de verre reizen om gaan wij graag elk jaar naar Oostenrijk en Parijs. In Oostenrijk om te wandelen in de bergen, vaak dagtochten. Maar ook een 5 daagse tocht van hut naar hut hebben we al samen met onze dochter gedaan. En Parijs? Tja…als ik daar kom, dan heb ik het gevoel dat ik thuiskom. 

In december 2015 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met CrossFit. In de maanden die volgden heb ik met veel enthousiasme de lessen gevolgd. In de zomer van 2017 besloot ik (als geintje) mezelf in te schrijven voor The Nationals Omdat ik pas een jaartje aan CrossFit deed kwam ik in de “Iron” divisie (laagste van de 5 divisies). Desalniettemin na het eerste event stond ik al in de top 10 (van de 80). En competitief als ik ben, wilde ik me steeds meer focussen op die wedstrijden. Ik trainde veel en at gezonder. In het totaal waren het 8 events in 8 maanden en zo heb ik de 3e plaats gehaald. Stiekem was ik best een beetje trots op mezelf. In 2018 lag de focus even op wat anders: we hebben ons droomhuis gebouwd. En ik kan je vertellen: CrossFit heeft dat een heel stuk makkelijker gemaakt. Stenen sjouwen en materiaal boven je hoofd optillen was nu een eitje. 

In 2019 veranderde er veel in de CrossFit-box waar ik trainde. Ik voelde niet meer de community zoals ik die gewend was en stopte met CrossFit. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2020 ben ik weer begonnen. Ik heb nog een (lange) weg te gaan, want niet alleen conditioneel maar ook “kilotechnisch” ben ik niet meer waar ik was (en waar ik wil staan). Ik ga weer lekker aan de slag bij Fabriek. Zodat ik weer fit word! Ik ben dus nog niet zo lang bij Fabriek maar wat ik heb meegemaakt is alleen maar positief. Zelfs in deze moeilijke tijd voel je hoe goed de community is. Victor en Chantal: jullie hebben een prachtige locatie en fijne community opgebouwd. Daar mogen jullie trots op zijn! 

“Look in the mirror: that’s your competition!”