Gravida Fitness

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? 
Binnen CrossFit Fabriek biedt Gravida Fitness het powermama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van Gravida Fitness wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Daarnaast laten we je kennismaken met CrossFit. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Gravida Fitness biedt diverse programma’s

Masterclass:
De masterclass + 6 losse lessen, richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daarvan kunt ondervinden. Dit doen we in een 2 uur durende masterclass welke elke deelnemer voorafgaand aan de 6 sportlessen doorloopt. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met de basis elementen van CrossFit zoals squat, shoulder press en deadlift. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Core Restore:
Dit is een herstelprogramma voor na de bevalling waar vrouwen vanaf +- 5 weken postpartum aan mee kunnen doen. In dit programma ligt de focus op herstel van het spierkorset. Juiste balans in je opbouwfase van je activiteiten is cruciaal op goed te herstellen van een bevalling. Zoals bij het bouwen van een huis de fundering van cruciaal belang is voor de levensduur en kwaliteit is dit ook het geval bij het herstel van een lichaam postpartum. Wij werken in dit programma volgens een progressief trainingsmodel. Na afloop kun je verantwoord starten met een van de andere producten van PowerMama of wellicht starten met je eigen (sport)activiteiten.

Core Restore bevat 2 Personal Training sessies van 90 minuten op een door deelnemer en coach overeen te komen tijdstip, diastase check, naslag/huiswerk en een losse powermama sportles.
Voor wie?

De producten van Gravida Fitness  zijn geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.
Soms kan het wenselijk zijn om d.m.v. personal training te werken aan de ‘core’.

Vraag naar de mogelijkheden en tarieven.

Gravida Fitness is officieel partner van powermama en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een vrouwelijke gecertificeerde personal trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Wanneer?

Tweewekelijks kun je starten met de masterclass + losse lessen. Het is verplicht eerst de masterclass te doorlopen voordat je aan de 6 sportlessen kan beginnen.

De masterclass duurt 2 uur waarin belangrijke informatie behandeld wordt welke je tijdens het dagelijks leven en in de losse lessen gaat toepassen.

Deze masterclass wordt afwisselend op woensdag en zaterdag aangeboden en rouleert tussen woensdag 18:30 en zaterdag 8:30. De sportlessen worden 3 keer per week aangeboden. Dinsdag om 19:30, donderdag om 18:30 en zaterdag om 10:30.

Dus hoe snel je de cursus afgerond hebt is afhankelijk van het aantal keer dat jij per week wil en kan komen. Na afloop kun je extra ritten kopen om je cursus/sportmomenten uit te breiden.

Core Restore
2 Personal Training sessies van 90 minuten op een door deelnemer en coach overeen te komen beschikbare datum. (di-woe-do 10 uur, tijdig reserveren gewenst)

 

Waar?

De trainingen worden gegeven bij CrossFit Fabriek aan de Industrieweg 33 in Mierlo.

Kosten

Masterclass
Voor deze masterclass + 6 lessen betaal je
€ 175,-

Core Restore
Voor het Core Restore 1:1 programma betaal je € 199,- 

Personal Training
Prijs op aanvraag

Small group training
V.a. €17,50 per losse rit

Voordeel pakketten
zie website: 

Vragen

Voor vragen kunt u ons bereiken op 06 – 29 54 14 70 of een mailtje sturen naar info@crossfitfabriek.nl

Ervaringen