fbpx

PowerMama Fabriek

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? CrossFit Fabriek biedt het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Daarnaast laten we je kennismaken met CrossFit. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daarvan kunt ondervinden. Dit doen we in een 2 uur durende masterclass welke elke deelnemer voorafgaand aan de 6 sportlessen doorloopt. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.


Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een vrouwelijke gecertificeerde personal trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.
Soms kan het wenselijk zijn om d.m.v. Personal Training te werken aan de ‘Core’.

Vraag naar de mogelijkheden en tarieven.

Wanneer?
Wekelijks kun je starten met de cursus. Het is verplicht eerst de masterclass te doorlopen voordat je aan de 6 sportlessen kan beginnen.
De masterclass duurt 2 uur waarin belangrijke informatie behandeld wordt welke je tijdens het dagelijks leven en in de losse lessen gaat toepassen.

1 keer per week wordt deze masterclass aangeboden (de dagen verschillen per week. Rouleert tussen woe 10:00 – woe 20:00 – za 10:15)
De sportlessen worden 3 keer per week aangeboden.
Maandag 19:30
Woensdag 19:00
Zaterdag 9:00
Dus hoe snel je de cursus afgerond hebt is afhankelijk van het aantal keer dat jij per week wil en kan komen. Na afloop kun je extra ritten kopen om je cursus/sportmomenten uit te breiden.

Waar?
De trainingen worden gegeven bij CrossFit Fabriek aan de Industrieweg 33 in Mierlo.

Kosten
Voor deze cursus met masterclass + 6 lessen betaal je € 150,-

(Ben je lid van ZorgboogExtra dan ontvang je na betaling €10 refund. In veel gevallen dekt de zorgverzekeraar deze cursus. Check de voorwaarden in de polis van je zorgverzekeraar.)

PowerMama Online Programma
Dit online programma zit boordevol informatie, welke een aanvulling op een fysieke cursus kan zijn of een waardevol alternatief als er geen fysieke activiteiten op locatie mogelijk zijn. 

Voor deze online cursus betaal je € 99,- 
 

Personal Training
Prijs op aanvraag

Small group training
V.a. €17,50 per losse rit

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan via:

Vragen

Voor vragen kunt u ons bereiken op 06 – 29 54 14 70 of een mailtje sturen naar info@crossfitfabriek.nl

Ervaringen